Bericht van het bestuur

Corona en het komend najaar

 

De zomer is voorbij, het weer verandert en de kans op verkouden zijn of griepverschijnselen neemt hand over hand toe. Ook de kans op een corona besmetting is helaas nog steeds aanwezig. Het virus is er nog en zal op korte termijn niet verdwenen zijn, hoe graag we dat met z’n allen ook zouden willen. Het RIVM is hier duidelijk over, ook bij lichte verschijnselen thuis blijven en jezelf of je kind laten testen. 

Als veel mensen getest moeten worden zal de wachttijd om getest te kunnen worden en/of de uitslag te krijgen toenemen. Dat geldt zowel voor leerlingen als personeelsleden van onze scholen. 

Als een leerling verkoudheids- of griepverschijnselen heeft blijft hij/zij thuis, het lesgeven voor de rest van de groep kan dan gewoon doorgaan. Voor leerling en ouders is dit vanzelfsprekend vervelend. Een kind mist onderwijs en ouders (zeker in vitale beroepen) moeten iets regelen voor hun werk.

Voor leerkrachten ligt het nog weer anders. Kunnen we een vervanger vinden dan zetten we die uiteraard in. Maar we zullen regelmatig groepen thuis moeten laten omdat we geen vervanger hebben. En dat is niet leuk, niet leuk voor de kinderen, niet leuk voor de school, niet leuk voor de leerkracht en niet leuk voor jullie als ouders. 

Daar waar online onderwijs verzorgd kan worden zullen we dat uiteraard doen. Maar ja, daar hebben de leerkrachten ook even de tijd voor nodig om dit te organiseren. Ook voor individuele leerlingen die thuis moeten blijven bij klachten, maar zich niet ziek voelen.

Elke directeur zal tijdig, open en transparant met jullie communiceren. We vragen jullie begrip voor bijzondere maatregelen in bijzondere tijden. Weet één ding zeker, een leerkracht staat het liefst gewoon voor de klas…..en ziet de leerlingen het liefst in de klas.

 

Namens het College van Bestuur van Albero,

Pim van Kampen