Groep 1-2 Kikkers en groep 1-2 Vlinders

Welkom in de groepen 1- 2!

Op de Zuidwesthoek werken we met twee gemengde kleutergroepen. We kiezen hier bewust voor, omdat kinderen op deze manier van en met elkaar leren. De ontwikkeling van een kleuter verloopt niet in één rechte lijn, maar juist sprongsgewijs. Dit betekent dat het kind op het ene moment een voorsprong kan hebben op een bepaald gebied, maar dat het later, wat betreft zijn/haar ontwikkeling, weer op hetzelfde niveau als leeftijdsgenoten kan zitten of zelfs achterloopt. Dit is de normale manier van ontwikkelen van een kind van deze leeftijd. Een kleuter ontwikkelt zich naar interesse. Wanneer een kind geen interesse heeft voor een onderwerp betekent dit niet dat hij/zij het nooit zal leren. Het betekent dat hij/zij er nog niet aan toe is. 

Doordat we in de groepen 1-2 kinderen van verschillende leeftijden en niveaus bij elkaar zetten, worden alle niveaus aangeboden in een groep. Een kind kan zo altijd aansluiten bij het niveau dat bij hem of haar past.

 

De lesinhoud van beide kleutergroepen is hetzelfde. De leerkrachten bereiden de thema's gezamenlijk voor. In groep 1-2 Kikkers werken juf Marjan (ma-do-vr) en juf Denise (di - wo), in groep 1-2 Vlinders juf Janien (ma-wo) en juf Annelies (di-do-vr).