Groep 3

Welkom in groep 3!

Een dag in groep 3 begint altijd  op maandag t/m woensdag met een begroeting door juf Ilse en op donderdag en vrijdag door juf Agathe. De kinderen zijn vanaf 8:20 welkom in de klas en beginnen met een startactiviteit. Om 8:30 zit iedereen klaar en starten we met de lessen. 

Op woensdagochtend is er een inloop waarbij ook de ouders van harte welkom zijn in de klas. De kinderen kunnen hun ouders laten zien wat ze leren en waar we mee bezig zijn.

 

Groep 3 heeft in de ochtend een rooster waarbij er dagelijks aandacht is voor veilig leren lezen, rekenen en schrijven. Daarnaast spelen we nog regelmatig in de hoeken. Voor de creatieve vakken en wereldoriëntatie werken we met thema’s, waarbij deze vakken geïntegreerd zijn en geregeld aan bod komen.

Voor de gymlessen hebben we 1x per week les van onze gymmeester Adam. Naast gym doen we ook aan schoolzwemmen. Dit vindt plaats in één blok van 10 weken per schooljaar. Dit schooljaar hebben de kinderen ook 5 lessen ‘Skills4life’; gymlessen waarbij er aandacht is voor samenwerken en weerbaarheid.

 

We vinden het belangrijk dat leerlingen een veilige leeromgeving ervaren. Daarom houden we de sociaal-emotionele ontwikkeling in de gaten en nemen we contact op met ouders wanneer we dat nodig vinden.

 

Tot ziens in groep 3!