Welkom op de website van OBS De Zuidwesthoek te Goes.

U krijgt hier een eerste indruk van onze school en uiteraard kunt u hier de juiste informatie vinden over de Zuidwesthoek. Natuurlijk bent u van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze school. Tot ziens!

De Zuidwesthoek is één van de scholen van Albero. Alberoscholen zijn Openbare en Christelijke scholen op de Bevelanden.

Onze school is toegankelijk voor alle kinderen, zonder onderscheid van godsdienst of levensovertuiging. De Zuidwesthoek is gevestigd in de wijk Ouverture in het complex ‘De Symfonie’.  U kunt onze school vinden aan de Elvis Presleylaan op nummer 107. Gelegen aan de verkeersluwe zijde van het gebouw. Wij kijken uit op het speeleiland en zijn zowel te voet, per fiets en met de auto goed bereikbaar.

Onze school maakt deel uit van de brede school ‘De Symfonie’. In hetzelfde gebouw zijn namelijk ook de kinderdagopvang, peuterspeelzaal en de voor- en buitenschoolse opvang van Kibeo  en de CBS Prinses Beatrixschool gevestigd. De activiteiten in en rond de brede school worden door het management gecoördineerd in samenwerking met SMWO. De brede school biedt extra ontwikkelingskansen voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Uitgangspunt hierbij is steeds dat onze school zich richt op haar kerntaak: het geven van kwalitatief goed onderwijs. Onze school telt ongeveer 180 leerlingen die verdeeld zijn over 7 groepen.

Plezier in het naar school gaan staat voorop . ‘Rust , respect en veiligheid , zorgen voor een fijne tijd’ is de slogan waar wij volledig achter staan.